11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАФиладелфия и Клипърс се разбраха за Джеймс Хардън (видео)

Филаделфия и Клипърс се разбраха за Джеймс Хардън (видео)

Гардът ще продължи кариерата си в тима от Ел Ей

Джеймс Хардън се сдоби с нов отбор в НБА. Според ESPN, 34-годишният баскетболист ще продължи кариерата си в Лос Анджелис Клипърс. До тази ситуация се стига след трейд между „ножиците“ и досегашния тим на гарда Филаделфия.

С Джеймс Хардън тимът от Ел Ей ще получи още Пи Джей Тъкър и Филип Петрушев, докато Сиксърс ще вземат Робърт Ковингтън, Никола Батум, Маркъс Морис, Кениън Мартин Джуниър, както и компенсация за драфта.

Освен това, Сиксърс ще придобият още незащитен избор от първия кръг на драфта в НБА през 2028 г., два избора от втория кръг, размяна на избори, както и допълнителен бъдещ избор в първия кръг от трети отбор.

През юни Джеймс Хардън поиска да бъде трейднат, след като използва опцията в договора си с Филаделфия за 2023/2024 на стойност $35.6 млн. През август участникът в 10 издания на Мача на звездите в НБА на няколко пъти нарече президента на клуба Дарил Мори „лъжец„.

Джеймс Хардън се яви със закъснение на тренировъчния лагер на Филаделфия, като през по-голямата част от времето не се подготвяше с отбора. MVP в най-силното първенство в света през 2017/2018 не взе участие в първите срещи на тима от новия сезон.

През 2022/2023 Джеймс Хардън записва средно по 21 точки, 6.1 борби и 10.7 асистенции в общо 58 мача на Сиксърс в НБА. В кариерата си досега той преминава още през Бруклин, Хюстън и Оклахома.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани