10 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНационални отбориГърция без лидера си на шампионата на планетата

Гърция без лидера си на шампионата на планетата

Янис Адетокунбо окончателно отпада от сметките на селекционера Димитрис Итудис

Гърция ще бъде без своя лидер Янис Адетокунбо на световното първенство. Шампионатът на планетата ще се проведе в Индонезия, Япония и Филипините от 25 август до 10 септември.

„… След месеци работа и многобройни срещи с медицинския щаб е ясно, че не съм готов да се състезавам на нивото, което трябва да бъда, за да участвам на Световното първенство. Това не беше избор, а единствената ми възможност да се върна на нивото на баскетбола, за което съм работил толкова усилено досега в кариерата си“, се казва в част от изявлението на Янис Адетокунбо, публикувано в социалната мрежа Twitter.

„Изключително съм разочарован от този развой, но това беше решение на медицинския щаб. Ще продължа да работя, за да съм готов за следващия път, когато името ми бъде споменато. Моята лична и нашата крайна отборна цел е да се класираме за Олимпийските игри през 2024 г. и ще бъде чест за мен да представя моя национален отбор през следващата година“, допълва звездата на Милуоки в НБА.

Янис Адетокунбо все още се възстановява от операция на коляното, през която премина успешно на 5 юли. В последните седмици той бе под въпрос за световното първенство, като в лагера на гръцкия национален отбор изчакваха резултатите от прегледите му в САЩ.

За последно Янис Адетокунбо игра за Гърция на Евробаскет 2022, като записва средно по 29.3 точки, 8.8 борби и 5 асистенции в общо 6 двубоя.

Селекцията на Димитрис Итудис е в група C на световното първенство, заедно със САЩ, Йордания и Нова Зеландия. Мачовете от този поток започват на 26 август.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани