11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориГордън Хърбърт: Защитата на българите беше много добра

Гордън Хърбърт: Защитата на българите беше много добра

Атмосферата в залата беше невероятна, коментира наставникът на световния шампион

„Трябва да отдадем дължимото на българския отбор, който игра много добре. Атмосферата в залата беше невероятна. Смятам, че защитата ни беше добра до началото на четвъртата част, когато Коди Милър-Макинтайър се разигра. Статистиката говори, че сме направили 21 грешки и имаме 9 асистенции. Това казва достатъчно относно нашите трудности в нападение“, коментира селекционерът на Германия Гордън Хърбърт след поражението от България с 62:67 в „Арена Ботевград“ в мач от евроквалификациите.

Смятам, че изиграхме добри първи 7-8 минути, но в следващите 13 изпитвахме затруднения. Борихме се, завършихме добре третата част, но не успяхме да пренесем тази игра в началото на последната. Трябва да гледам видеото, но направихме много грешки, загубихме топката“, добави наставникът на световния шампион, който е с баланс от 1-1 в група D на пресявките.

Изводите ми след този първи игрови прозорец, че разполагаме с чудесен тим. Имахме няколко тренировки, момчетата дадоха всичко от себе си и играха здраво. Видяхме как българите играха срещу Швеция. Не мисля, че ни изненадаха Знаехме, че тимът ще играе с голяма енергия като домакин. Защитата на българите беше много добра“, каза още Гордън Хърбърт.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани