20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияГеорги Глушков за Александър Божков: Всички сме се учили от него

Георги Глушков за Александър Божков: Всички сме се учили от него

Не отказваше да помогне, обичаше баскетбола, казва още президентът на БФБ

Всеки в българския баскетбол, всички, които са работели по негово време във федерацията, са се учили от Александър Божков, заяви президентът на родната федерация Георги Глушков, съкрушен от поредната тежка загуба.

За последно се видяхме на поклонението на Атанас Голомеев миналата неделя. Изглеждаше добре и кончината му е изненадваща за всички. Тежка загуба. Всички сме се учили от него. Коста Илиев, Иван Ценов, аз, Винаги съм се съветвал с него. Не отказваше на никого да помогне. Обичаше баскетбола. Един от последните от тези, които положиха основите на тази игра у нас. Той е свързан с баскетбола през последните 70 години, което е около 2/3-ти от цялата история на този спорт в България. Постовете, които заемаше във ФИБА и уважението към него е достатъчно красноречиво каква личност беше. Изключителна чест за мен и удоволствие бе да гледам как имена в световния баскетбол също се допитваха до Сашо Божков. Много тежка загуба за мен и спорта ни като цяло. Изказвам съболезнованията си на всичките му близки„, допълва президентът на БФБ.

Александър Божков си отиде от този свят на 90-годишна възраст

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани