9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков показа класа и срещу ПАОК в Гърция

Везенков показа класа и срещу ПАОК в Гърция

Крилото наниза 21 точки, а Олимпиакос поведе с 1-0 на полуфиналите в шампионата на южната ни съседка

Александър Везенков и Олимпиакос записаха трети пореден успех в плейофите на гръцкия шампионат. На свой терен българинът и отборът му биха ПАОК с 83:65 и поведоха с 1-0 в полуфиналите на елитното първенство в южната ни съседка.

206-сантиметровото крило отново доминира за Олимпиакос и бе близо до дабъл-дабъл – 21 точки и 8 борби плюс 2 асистенции и 2 откраднати топки за 24 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Спортист №1 на България за 2022 г. бе безгрешен от средна дистанция – 5/5, както и 1/4 от тройката и 8/9 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Янулис Ларенцакис вкара 16 точки, а Алек Питърс се отчете с 13 и 6 борби.

Джордан Сибърт бе най-добър за ПАОК с 15 точки. Джейлън Райли остана с 12.

Гостите водеха с 3 точки на голямата почивка за 45:42. След паузата Олимпиакос изчака своя момент, а искрата даде Александър Везенков. Реализатор №1 на Евролигата за 2022/2023 отбеляза 10 от общо 21 точки на „червено-белите“ в третата част за обрат и 63:52. До финалната сирена селекцията на Йоргос Барцокас не изпусна водачеството.

В серията от полуфиналите в гръцкия елит се играе до три победи от пет срещи. Вторият мач между Олимпиакос на Александър Везенков и ПАОК ще бъде на 25 май.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПАОК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани