9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияХебър на финал в регион Юг на ББЛ А група

Хебър на финал в регион Юг на ББЛ А група

Хасково с успешен старт на полуфиналите

Хебър е първият финалист в регион Юг на ББЛ А група през този сезон. Тимът елиминира Вихър Айтос, след като спечели и втория мач, този път на свой терен в зала „Иван Симеонов“, със 79:61. С класирането си напред отборът от Пазарджик си гарантира участие и на националните финали през юни.

Хебър поведе още в началните минути, а след първата част бе напред с 21:13. Тимът отстъпваше при борбите, но демонстрира по-точен мерник и в комбинация с 19-те грешки за съперника само за първото полувреме, след края му се откъсна с 49:26. Разликата в полза на домакините мина границата от 30 точки след паузата и преди заключителната четвърт те водеха със 71:40. Баскетболистите на Дечо Коешинов спечелиха последната част, но когато на практика мачът вече се доиграваше.

Николай Нинов бе най-резултатен за победителите с 20 точки. Методи Илиев вкара 16, а Станислав Ваклинов има 15 и 13 борби. За Вихър над всички бяха игралите без смяна Константин Коев (24 точки и 7 борби) и Стоян Петков (22 точки и 17 борби).

Хасково стартира с победа участието си на полуфиналите, след като в другия мач днес надви Пловдив Мамбас със 109:100 за 1-0 в серията. Следващият двубой е на 17 май в зала „Дружба“.

Двата отбора заложиха на резултатния баскетбол още от самото начало, като след 10 минути игра баскетболистите на Янко Желев поведоха с 29:20. Темпото се запази и през втория период, а на почивката те бяха напред с 64:43. След паузата преднината на тима достигна 31 точки и макар съперникът да намали в края, време за нещо повече вече нямаше.

Динко Христов бе над всички за победителите с 29 точки. Виктор Колянов има 26 и 8 асистенции, Вангел Илиев добави 12. За Пловдив Мамбас Илиян Ставрев реализира 27 точки с 10 борби, Хайдар Баракат записа 25 точки и 9 борби, а 19 точки вкара Дилян Барбов.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани