19 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНБАВезенков и Сакраменто останаха без шансове за Топ 6 на Запад (видео)

Везенков и Сакраменто останаха без шансове за Топ 6 на Запад (видео)

Българинът с 5 точки при загубата от Пеликанс, която прати "кралете" в турнира, определящ последните участници в плейофите на НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Сакраменто допуснаха пето поражение от Ню Орлиънс през сезона в НБА. Това се случи, след като отборът на българина отстъпи на съперника със 123:135 у дома.

И ОЩЕ: „Кралете“ вече имат баланс от 45-35 и са осми в класирането на Западната конференция. Това означава, че по всяка вероятност ще участват в турнира, който ще определи последните участници в плейофите, заедно с Голдън Стейт, Лейкърс и още един отбор.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков се включи от пейката за Кингс, като се задържа на паркета 11 минути и се разписа с 5 точки и 2 борби. При стрелбата си от игра 206-сантиметровото крило бе 2/5, включително 1/4 от тройката.

От неговите колеги ДиАрън Фокс бе най-добър с 33 точки, 5 борби и 8 асистенции. Харисън Барнс добави 22 и 5 борби. Кийгън Мъри приключи с 19 точки и 5 борби.

С по 31 точки за Ню Орлиънс финишираха Зайън Уилямсън и Си Джей Маккалъм, като последният направи и 7 асистенции. Трей Мърфи III се отчете с 27 и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Пеликанс взеха предимство от 64:58 на голямата почивка, като до финалната сирена не допуснаха изоставане. Гостите демонстрираха успеваемост в стрелбата от игра 57% и бяха 22/40 от зоната за три точки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре сутрин от 5.30 ч. българско време Сакраменто на Александър Везенков ще излезе срещу Финикс.

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – НЮ ОРЛИЪНС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани