12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБалкан надигра Левски и откри сметката си с победи в НБЛ (ВИДЕО)

Балкан надигра Левски и откри сметката си с победи в НБЛ (ВИДЕО)

Павлин Иванов реализира 20 точки за ботевградчани

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан откри сметката си с победи в НБЛ за 2022/2023. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Тони Дечев се наложи над Левски с 89:64 в мач от 4 кръг в родния шампионат. Ботевградчани имат в актива си и 2 загуби, докато „сините“ са с 3 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов завърши с 20 точки за Балкан. Николай Грозев добави 18. Калвин Годфри дебютира в шампионата с 12 точки и 5 борби. Илиян Пищиков се включи от пейката с 11. В игра днес не се появи Христо Захариев. 

Алън Арнет бе най-резултатен за Левски с 20 точки, 5 борби и 5 асистенции. Златин Георгиев се отчете с 15 и 7 борби. Джон Флорвиъс остана с 13 точки и 7 борби.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало Балкан взе преднина, благодарение на силната игра на Калвин Годфри и Димитър Димитров, с което стигна до 25:18 след 10 минути. През втория период столичани отвърнаха чрез Алън Арнет, Момчил Кадиев и Николай Михайлов, за да сведат пасива си до 2 точки. Павлин Иванов, Димитър Димитров и Никос Дипларос обаче не сбъркаха за 41:33 в полза на „зелените“ след 20 минути.

След паузата гостите се доближиха на 7 точки след успешни акции на Джон Флорвиъс и Златин Георгиев за 40:47. Три поредни тройки на Павлин Иванов изведоха Балкан до двуцифрен аванс за 56:42. Въпреки усилията на Алън Арнет, Балкан увеличи преднината си до 19 точки след успешни наказателни удари на Илиян Пищиков, а от другата страна Николай Михайлов с кош фиксира 49:66. През последната четвърт Балкан не изпусна инициативата и стигна до победата с крайното 89:64.

И ОЩЕ: 7.16 мин. преди края на третата част треньорът на Левски Димитър Ангелов бе изгонен след две технически нарушения. В остатъка от срещата тимът от София бе воден от Божидар Гьорев.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 ноември Левски ще гостува на Черноморец, докато ден по-късно Балкан ще излезе срещу Берое. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани