8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков в Топ 20 по тройки и по борби в защита за...

Везенков в Топ 20 по тройки и по борби в защита за Олимпиакос в Гърция (видео)

Крилото измести легендата Динo Раджа в една от класациите

Александър Везенков отвори нова глава в кариерата си с екипа на Олимпиакос в Гърция. След силната си игра във вчерашния мач на „червено-белите“ срещу Йоникос крилото се изкачи до Топ 20 на гранда от Пирея по отбелязани тройки и по борби в защита в срещи от шампионата на южната ни съседка.

С 2-та си далечни снаряда срещу Йоникос Александър Везенков стана 20-тият в списъка на Олимпиакос при стрелците и вече има общо 82 тройки. Така той изпревари двама баскетболисти – Еди Джонсън и Мартинас Гечевичус, които имат по 80 точни изстрела зад дъгата като част от отбора от Пирея.

Освен това, с 6-те си борби в защита българинът се изкачи до 20-тото място във вечната ранглиста на Олимпиакос, измествайки от тази позиция легендата Дино Раджа (б.а. – с общо 263 през 2000/2001). Българският национал вече има общо 268 овладени отскочили от двата ринга топки в отбрана за своя тим в елита на Гърция.

Везенков без грешка, Олимпиакос не пожали Йоникос в Гърция (видео)

Aлександър Везенков изведе Олимпиакос до успеха над Йоникос със 107:81 в мач от 5 кръг в гръцкия елит. В тази среща 27-годишният баскетболист отбеляза рекордните за себе си през сезона 24 точки плюс 8 борби, 1 асистенция и чадър за 23 минути на паркета като титуляр.

Александър Везенков: В нападение намираме верните решения, но нашият проблем е в защита

През 2022/2023 Александър Везенков записва средно по 17.4 точки, 5.8 борби и 1.6 асистенции в общо 5 двубоя на селекцията на Йоргос Барцокас в Гърция. Олимпиакос е едноличен лидер в класирането без загуба до момента.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани