9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаСледващата Финална четворка в Евролигата в Литва?

Следващата Финална четворка в Евролигата в Литва?

Каунас остава единствена опция за домакин на последните мачове в турнира през май 2023 г.

Каунас се очертава като единствен кандидат за домакин на Финалната четворка в Евролигата. Според медиите на Стария континент, опцията решителните мачове от най-силната клубна надпревара в Европа през този сезон да се проведат в Дубай е отпаднала.

Преди няколко месеца литовският град бе сочен за първи вариант за прием на Файнъл Фор в Евролигата, но след това местното правителство отказа да финансира проекта. Сега обаче нещата са се променили и по всичко изглежда, че Каунас ще бъде арена на последните битки на най-добрите на континента през май 2023 г. Очаква се окончателното решение да бъде обявено от Евролигата по-късно този месец.

Каунас никога досега не е приемал Файнъл Фор в Евролигата. „Жалгирио Арена“, която приютява феновете за домакинствата на Жалгирис, разполага с капацитет от 15 450 седящи места. През 2011 г. именно в тази зала се проведе финалната фаза на европейското първенство, спечелено от Испания.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани