16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЮношеската формация на Ямбол е №1 на годината в града

Юношеската формация на Ямбол е №1 на годината в града

Стойо Чолаков пък бе избран за Най-добър треньор

Юношите на Ямбол до 19-годишна възраст се пребориха за Отбор на 2022 година в града. Това се случи на специална церемония, която се проведе тази вечер. Баскетболният тим на „жълто-сините“ спечели безапелационо първото място. Припомняме, че съответният тим спечели този приз и преди две години.

Ямболии триумфираха с титлата на България за тази възраст в средата на май. Това е второ отличие за 19-годишните юноши на отбора от Града край река Тунджа в последните три сезона.

За Треньор №1 на Ямбол бе избран Стойо Чолаков, който е наставник на „жълто-сините“ в тази възраст. Той може да се похвали с наградата и отпреди две години. Само преди ден той застана начело на представителния тим на България за кадети.

Георги Герганов пък се нареди на третото място в класацията за най-добрите спортисти на отминаващата календарна година. Младежкият национал бе сред лидерите на тима и изигра ключова роля за спечелването на титлата, а неговата роля в мъжкия тим става все по-сериозна. Гардът бе част от състава на Георги Младенов по време на европейското първенство за младежи в Тбилиси.

Сред наградените са и младите баскетболисти на Ямбол Андон Вачев и Петър Петров за индивидуалните им постижения.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани