11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Целите ни са да играем добре и да спечелим два...

Росен Барчовски: Целите ни са да играем добре и да спечелим два мача

Везенков е най-добрият баскетболист в Европа в момента, смята наставникът на България

Всички играчи в националния отбор на този етап са здрави. Това потвърди наставникът на България Росен Барчовски, който заяви, че се надява на две победи при визитите на Португалия и Кипър в следващите дни.

Времето е малко и това вече е такова клише, че не ми се повтаря. То е малко за всички. Нагласата ни е да се подготвим по-скоро ментално, психически и мотивационно за две победи. Всички съзнаваме, че няма да е лесно. Разбира се, липсват много от лидерите на отбора до този момент, някои от опитните играчи. При всички отбори това се случва, не само при нас. Това не променя целите ни. Целите ни са да играем добре, както го правим досега и съответно да спечелим два мача. Това ще е шанс за по-млади играчи или такива, които не са играли до този момент и българи. Включително и Дейвид Кравиш вече е в много важна роля. Така, че с никаква друга мисъл, освен за победа, не тръгвам„, споделя селекционерът на България Росен Барчовски.

9 баскетболисти започнаха подготовка с националния отбор

„Гледаме първо мача в Португалия. Те са много агресивен отбор, играят много добре. Такива спадове ще са пагубни. Ние трябва да контролираме и играта, и резултата максимално дълго време при всички положения. Но това не се поръчва в магазина, това трябва на терена да се случи“, добави наставникът на представителния ни тим, който ще замине за Португалия на 9 ноември.

С тима вече тренира Емил Стоилов, а днес към лагера на нашите ще се присъединят Дейвид Кравиш и Константин Костадинов.

Николай Стоянов отново облича екипа на България

Росен Барчовски сподели и мнението си за Александър Везенков. 

„Александър Везенков е най-добрият баскетболист в Европа, в момента и заслужава да стане Спортист на годината. Той не може да бъде заместен в Олимпиакос, както забелязвате. Като седне на пейката и разликата пада, а дори губят мачове, та камо ли да бъде заместен тук в България„, смята специалистът. 

Тази седмица България ще изиграе два мача от предквалификациите за Евробаскет 2025. На 10 ноември в Коимбра „лъвовете“ ще гостуват на Португалия от 21.00 ч., а три дни по-късно (неделя, 13 ноември) от 16.00 ч. ще имат мач срещу Кипър в Никозия. Срещите ще бъдат предавани пряко в ефира на Нова спорт. 

ПрезGoogle
ИзточникБНР
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани