18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАВезенков блесна при първа победа на Сакраменто в предсезонната подготовка (видео)

Везенков блесна при първа победа на Сакраменто в предсезонната подготовка (видео)

Крилото отбеляза 13 точки при успеха на "кралете" над Юта

Александър Везенков и Сакраменто спечелиха за първи път в контролите от предсезонната си подготовка отвъд океана. Българинът допринесе за успеха на „кралете“ над Юта със 116:113, извоюван под авациите на феновете в „Голдън 1 сентър“.

206-сантиметровото крило започна сред титулярите за Сакраменто и оправда доверието на треньорите си. Спортист №1 на България за 2022 г. демонстрира реализаторските си умения, приключвайки срещата с 13 точки. При стрелбата си от игра той бе 5/10, включително 3/8 от тройката. На сметката си Александър Везенков остави още 6 борби за 21 минути на паркета.

От неговите съотборници Малик Монк финишира с 23 точки и 8 асистенции. Колби Джоунс вкара 19.

Тейлън Хортън-Тъкър бе най-резултатен за Юта с 26 точки, 5 борби и 8 асистенции. Колин Секстън се отчете с 24, 5 борби и 5 асистенции. Уолкър Кеслър бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 15 борби.

5 минути преди края на двубоя резултатът бе равен – 98:98, но Кингс не оставиха нещата така. Колби Джоунс, Дейвиън Мичъл, Кеслър Едуардс и Малик Монк изведоха домакините напред със 109:104. Тейлън Хортън-Тъкър сведе пасива на Сакраменто до 2 точки за 112:114, но два успешни наказателни удара на Малик Монк решиха всичко.

Така Сакраменто приключва с мачовете от предсезонната си подготовка с баланс от 1-4. На 26 октомври Александър Везенков ще дебютира в НБА с Кингс, които ще се изправят отново срещу „джазмените“, но на старта на 2023/2024.

СТАТИСТИКА ОТ ЮТА – САКРАМЕНТО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

  1. […] Александър Везенков се включи и в 5-те мача от предсезонната подготовка на Сакраменто в НБА. Крилото имаше и основен принос за единствената победа на Кингс в двубоите преди старта н…. […]

  2. […] Един от основните играчи на Сакраменто в НБА Малик Монк не се притеснява да играе редом до Александър Везенков. Toва споделя самият той пред след победата на Кингс над Юта със 116:113. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани