12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Те си мислеха, че ще дойдем във Варна да се...

Васил Евтимов: Те си мислеха, че ще дойдем във Варна да се разходим с рейса

В защита някои от играчите не бяха на нивото, на което трябва да бъдат, добави наставникът на Черноморец

„Домакините имаха повече енергия от нас и ни надиграха. За първи път през този сезон ние бяхме надиграни от един добър тим на Черно море. Аз предупредих моите играчи, че мачът, който домакините изиграха в Плевен, няма да има нищо общо с този, който ще изиграят. Те си мислеха, че ще дойдем във Варна да се разходим с рейса и просто да тренираме, нямам си на представа какво са си мислели„, коментира наставникът на Черноморец Васил Евтимов след загубата от Черно море Тича с 81:89 в мач от 24 кръг в НБЛ.

„Това, което ми направи впечатление, е, че начинът, по който се опитахме да се върнем в четвъртата част и енергията, която показаха в последните минути, че баскетболистите ми не са изморени. Това означава, че по време на срещата някои от тях се пестят в защита, в борбата. Спечелихме борбите, не мога да имам критики в този елемент, но в защита някои от играчите не бяха на нивото, на което трябва да бъдат. Предупредих ги, че можем да спечелим срещу Черно море в неговата зала, ако го удържим до 75 точки. Казах им, че в нашия резервоар има 80, но те вкараха 81 точки. Когато получиш 89, е трудно да се спечели. Поздравявам Черно море, домакините играха много добре. Искам да кажа, че всички в отбора имахме нужда от тази загуба, за да се събудим след този шамар в лицето и да разберем, че ни остават важни двубои. Този срещу ЦСКА в събота ще ни подготви за четвъртфиналите на Купата след седмица в Бургас“, добави наставникът на бургазлии, които са с баланс от 19-5.

„Играта на Андрей Иванов се обърка в началото на третата част, когато начертах системата след пик енд рол да се спусне надолу, той беше абсолютно сам и изпусна под коша. След това му казах, че е направил така това да му повлияе през останалото време на мача. Просто по някой път нещата не се развиват по начина, по който искаме и треньорите, и играчите. Имаше хубави стрелби през първото полувреме, това му даде да вкара 15 точки, но през второто тези шутове ги нямаше“, допълни бившият център.

„Аз също мога да вляза и да направя 5 лични нарушения за 3 минути и да кажа, че съм играл супер в защита. Защитата е отборна игра. Когато искам да са по-агресивни, не трябва да са на два метра от топката, а върху нея и да натискаш. Това е агресивна защита. Играчите се пестят, за да могат да са свежи в нападение. Постоянно повтарям, че когато си на върха в класирането, всеки отбор иска да те победи. Отборите, срещу които играем, някой път показват повече от своите възможности. Христо Захариев е много важен играч. Не ми хареса това, че той не успя да си почине толкова, колкото другите. Раздаването му за националния отбор доведе до нова контузия, тя не е страшна, но е от преумора. Не се оплаквам, но той е на такава възраст, в която игровото му време трябва да бъде ограничено. Аз винаги го пазя, защото е на 33 години. Бил съм на тази възраст и знам как трябва да се тренира. Станала е контузията, не искам да правя драми. Травис МакКонико бе със стомашен вирус и до последно не знаеше дали ще вземе участие. Тези неща тежат, но не сме единствените с контузии, просто трябва да се справяме с тях“, каза още той.

„Искам да забравим този двубой и продължаваме напред. Мога да кажа, че всичките тимове ме притесняват. Нормално е, особено тези от Топ 6, защото когато си в Първата шестица, значи имаш място там. От този момент няма да има лесни мачове и всеки иска да има домакинско предимство. Трябва да бъдем концентрирани и защитата да ни бъде с една идея по-добра от това, което показахме“, завърши Васил Евтимов.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани