10.2 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоЕвропаБалкан би португалци във ФИБА Къп след 14 тройки (видео)

Балкан би португалци във ФИБА Къп след 14 тройки (видео)

Двама играчи на българския шампион с дабъл-дабъл

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан продължава без загуба във ФИБА Къп през този сезон. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Петър Златанович победи португалския Спортинг с 81:70 в среща от група А на турнира. „Зелените“ са с баланс от 2-0 и са еднолични лидери в своя поток.

НАЙ-ДОБРИ: Карл-Йохан Липс бе много полезен за Балкан и оформи дабъл-дабъл – 23 точки и 14 борби, като бе автор на 4 от общо 14-те тройки на своя тим в срещата. С по 13 се разписаха Девин Харис (7 борби, 11 асистенции) и Мартин Сотиров. Капитанът Димитър Димитров вкара 11 точки, като по време на срещата получи аркада на лицето, но остана в игра след намесата на лекарския щаб.

Едуард Екийор бе най-резултатен за Спортинг с 24 точки и 8 борби. Рон Къри приключи с 18. Тейър Маршал също стигна до двойните показатели – 11 точки и 10 борби.

РАЗВИТИЕТО: Гостите спечелиха първата четвърт с 22:20, водени от Рон Къри и Едуард Екийор и Майкъл Мур. През втория период обаче ботевградчани обърнаха нещата в своя полза и чрез Карл-Йохан Липс, Майки Диксън и Девин Харис фиксираха 51:33 в своя полза на голямата почивка.

След паузата португалците се вдигнаха и чрез Едуард Екийор, Рон Къри и Андре Крус сведоха пасива си до 6 точки за 54:60. Три поредни успешни наказателни удара на Димитър Димитров фиксираха 63:54 в полза на българския шампион след 30 минути. В последната четвърт Спортинг се доближи на 7 точки, но Мартин Сотиров, Карл-Йохан Липс, Малик Топин и Девин Харис върнаха двуцифрената преднина на Балкан, който се поздрави с победата в края.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 ноември Балкан ще бъде домакин на унгарския АЛБА Фехервар. Срещата ще бъде предавана в ефира на TV1.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – СПОРТИНГ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани