11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаВасил Евтимов: Показахме на всички, че сме готови да играем (видео)

Васил Евтимов: Показахме на всички, че сме готови да играем (видео)

Чака ни много тежък мач с Катая, казва още наставникът на Черноморец

Треньорът на Черноморец Васил Евтимов остана доволен от представянето на своя тим в първия му официален мач за новия сезон. Българският вицешампион победи Борас със 109:105 след драма с две продължения в среща от квалификациите във ФИБА Къп.

„Искам да поздравя Борас. Те се бориха до края, както и ние. Искам да поздравя и моите играчи, доволен съм като техен треньор. Искам всички да знаят, че това беше първият ни официален мач. Нещата, които видях на терена, с тях мога единствено да се гордея. Не познавам тези играчи от много време, но бъдещето е пред нас. Имам страхотен отбор. Това са баскетболисти, готови да се борят. Мисля, че показахме на всички, че сме готови да играем, както и че сме тук да вземем две победи„, заяви наставникът на Черноморец Васил Евтимов.

„Има много неща, които да кажа за моите играчи, но искам да им напомня да останат концентрирани. Чака ни много тежък мач с Катая, който също е много добър отбор. Ще бъде битка. Най-важното нещо за мен е моите състезатели да се възстановят, да забравят срещата с Борас и да се фокусират върху Катая„, добави треньорът на бургазлии.

Ладериан Грифин получи контузия по време на срещата, която ще го остави извън игра от 10 до 20 дни. По мое мнение, подобна травма минава между 3-4 седмици, но при всеки възстановяването е различно. Надявам се той се оправи по-бързо, защото е много важен за нас. Това е вторият, който има проблеми. Ние сме без двама човека от ротацията си. По тази причина някои състезатели получиха повече игрово време. Тези, които не играха срещу Борас, на тях ще разчитам повече срещу Катая. Казах им, че имаме нужда от тях„, допълни Васил Евтимов.

Срещата между Черноморец и Катая е днес от 18.30 ч. и ще бъде предавана пряко тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани