9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаЧерноморец не се даде на Борас в драма с две продължения (видео)

Черноморец не се даде на Борас в драма с две продължения (видео)

Първа победа за бургазлии в квалификацията от турнира ФИБА Къп

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец постигна победа в квалификацията от турнира ФИБА Къп. В първия си мач от турнира в Йоенсуу селекцията на Васил Евтимов мина през драма с две продължения, но издържа срещу шведския Борас след 109:105. Това бе първи официален двубой за „акулите“ през 2023/2024.

И ОЩЕ: Ладериан Грифин игра само 13 минути в днешната среща, заради контузия.

НАЙ-ДОБРИ: Травис МакКонико навъртя на сметката на Черноморец 31 точки, гарнирани със 7 борби. Тони Троша добави 24, включително 6 тройки, плюс 9 борби. Христо Захариев се отчете с 19 точки в добавка към 6 асистенции. Шон Смит бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 18 и 14 борби. Милен Захариев финишира с 11 точки и 5 борби.

Джаред Годфри бе най-добър за Борас с 25 точки и 5 борби. Райън Логан регистрира 22 и 7 борби. Андреас Персон остана с 21 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: 1.34 минути преди края на редовното време резултатът бе равен за 83:83, но тройка на Христо Захариев даде предимство на Черноморец за 86:83. Адреас Персон и Джаред Годфри обаче не сбъркаха за 87:86 в полза на Борас. Успешен наказателен удар на Тони Троша 0.1 секунди преди сирената прати мача в продължение.

В първите допълнителни 5 минути надлъгването продължи преди шведите да поведат с 3 точки след успешни наказателни удари на Лудвиг Йохансон. Тони Троша не трепна зад дъгата 0,9 секунди преди изтичането на продължението за 96:96. Кош на Джаред Годфри отново даде лидерството на Борас за 98:96, но бургазлии нямаха намерение да се предават и с точен изстрел на Травис МакКонико се докопаха до второ продължение след 98:98. В него ситуацията не се промени, но 5 поредни точки на Христо Захариев и Травис МакКонико подпечатаха успеха на Черноморец, оформяйки крайното 109:105. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (5 октомври) от 18.30 ч. Черноморец ще има за съперник Катая във втория си от двубой от квалификационния турнир.

СТАТИСТИКА ОТ БОРАС – ЧЕРНОМОРЕЦ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани