14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Може би аз трябва да се съблека и да им...

Васил Евтимов: Може би аз трябва да се съблека и да им покажа как трябва да се пази

Процентът ни на стрелба е под всякаква критика, коментира наставникът на Черноморец

„Трудно се говори след такъв мач. Балкан доминираше през цялото време, отново загубихме борбата под коша, този път с 42-46. Процентът ни на стрелба също е по-слаб. Откакто съм треньор, за първи път не стреляхме сутрин преди даден мач. Пуснах ги да почиват, това го правя за последен път. Вижда се какъв е резултатът. Вкарахме 24 точки за едно полувреме, нямам спомен това да се е случвало по време на моя престой в Черноморец. Защитата я имаше в третата част, когато успяхме да се върнем. Когато стартовата петица е над минус 100 в графата „+/–, даже има един титуляр с минус 26, това означава, че тези баскетболисти не са готови да играят финал. Някои от тях са задоволени от това, че се класираха за него. Аз обаче искам да остана позитивен. За да стане Балкан шампион, първо трябва да ни победи в Бургас„, коментира наставникът на Черноморец Васил Евтимов след поражението от Балкан с 64:87 в мач №2 от финалите в НБЛ. 

„Съмнявам се, че можем да захранваме нашите високи играчи с топката за следващия мач, както Балкан направи с Мануел Суарес в първите два. Ако един висок баскетболист получи общо 75 точки, вкарани от въпросния играч за 3 мача и това не го подразни, може би аз трябва да се съблека и да им покажа как трябва да се пази, защото явно моите играчи не могат. Те и не искат, това ме притеснява най-много. Нямат желание, Джордан Тъкър не е духом с отбора. Когато вкараш в първата среща 30 точки, но в другата те няма, значи не си постоянен. Не можеш да се задоволяваш с това, че си реализирал 30 точки в първия двубой, но да поискаш от другите да направят това във втория. Щом си лидер в нашата атака, във всеки мач трябва да искаш да бележиш“, каза още треньорът на бургазлии, които изостават с 0-2 в серията за златото в родния елит. 

Единственото нещо, от което съм доволен по повод Георги Боянов е, че ограничи Павлин Иванов до 3 точки. Казах му, че искам да има една повече от него, независимо колко е вкарал той. Боянов си свърши работата горе-долу, но оставихме Христо Захариев да ни вкара 3 тройки в последната част. Николай Грозев също игра добре. На този етап нямаме отговор срещу Суарес, надявам се да измисля нещо в следващите три дни„, добави бившият център. 

„Процентът ни на стрелба е под всякаква критика. Имаме 30% при стрелбата от игра и само 4 тройки, докато Балкан записа 12 точни стрелби от далечна дистанция. Когато видим Черноморец да печели борбата срещу Балкан, или ще победим, или ще се държим близко“, обясни още Васил Евтимов. 

„Пуснах баскетболистите, които играят по-малко в края, за да видят какво е да играеш финал. Това е огромна възможност за тях. Искам да го оценят, защото другите не заслужиха да получат игрово време в последната четвърт. Аз съм страшно доволен от младите, но на този етап все още не са готови да играят в мъжкия отбор, просто исках да усетят чувството да играеш на финал“, завърши той. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани