11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАМаями се качи на трона в Източната конференция (видео)

Маями се качи на трона в Източната конференция (видео)

"Горещите" се класираха на финалите в НБА за втори път в последните четири сезона

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Маями се класира на финалите в НБА за втори път в последните четири сезона. „Горещите“ триумфираха в решителния седми мач от финалната серия на Изток след 103:84 като гости на Бостън и грабнаха своята седма титла в конференцията.

И ОЩЕ: Хийт се превърнаха в първия поставен под №8, който ще се бори за трофея в НБА след Ню Йорк през 1999 г.

НАЙ-ДОБРИ: Джими Бътлър реализира 28 точки за Маями, допълнени от 7 борби и 6 асистенции, като бе 12/28 при стрелбата си от игра. Крилото на „горещите“ бе избран и за Най-полезен играч на финалната серия в Източната конференция, като получи наградата, която носи името на легендата Лари Бърд.

От неговите съотборници Кейлъб Мартин се отчете с 26 и 10 борби. Бам Адебайо бе близо до трипъл-дабъл – 12, 10 борби и 7 асистенции.

Джейлън Браун бе най-резултатен за Бостън с 18 точки, 8 борби и 5 асистенции. Дерик Уайт вкара 18. Джейсън Тейтъм остана с 14 точки и 11 борби.

КЛЮЧЪТ: Домакините взеха аванс от 5 точки в началото, но допуснаха серия от 14-4, с която съперникът излезе напред с 22:15 в края на първата част. След това Селтикс дадоха 16 от първите 22 точки на Хийт във втората, но все пак успяха да намалят пасива си до 7 точки в края на третия период. Последната четвърт Маями започна със 7 поредни точки, за да дръпне с 83:66 и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Маями ще се бори с Денвър за златото в най-силното първенство в света през 2022/2023. В серията ще се играе до четири успеха от седем срещи, а първата ще бъде на 2 юни.

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани