18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Имаме нужда от тренировки, някои от играчите не са във...

Васил Евтимов: Имаме нужда от тренировки, някои от играчите не са във форма

На този етап това са ни силите, коментира наставникът на Черноморец

Нямам обяснение, явно те са били по-мотивирани и са играли по-нахъсано. Не знам, ще гледам мача. В третата част се опитахме да се върнем в двубоя, свалихме разликата на 10 точки, но на този етап това са ни силите, даже и това не го очаквах. Имаме нужда от тренировки, някои от играчите не са във форма, така че имаме нужда от много работа. Поздравявам Рилски за победата, съвсем резонна. Те играха по-добре от нас, надбориха ни. Единственото нещо, от което съм доволен е, че направихме само 11 грешки. Там имаме напредък„, коментира треньорът на Черноморец Васил Евтимов след загубата от Рилски спортист с 68:89.

Не чувах моите играчи да си говорят помежду си по време на мача. Те нямат комуникация на паркета. Няма как да се получат нещата. Щом по време на тренировките не се получава, значи няма как да се получи и в самата среща. Аз нямам право да се сърдя на моите баскетболисти. Последните два дни бяха ужасяващи на тренировките, така че тази загуба е съвсем очаквана за нас“, добави наставникът на бургазлии, които допуснаха четвърто поражение в НБЛ.

На Уендъл Люис му беше трудно под коша, защото играчите на Рилски сгъстяват защитата и по този начин се получават ситуации, в които той трябва да играе срещу трима. Това означава, че някой друг е сам и трябва да пресече, за да получи пас. Много е лесно, когато останалите му дават топката и очакват от него да се оправя сам. Не става така, трябва да се направи заслон от другата страна. Това са неща, които те не ги спазиха и е съвсем нормално. Люис има 5-6 стрелби, които са форсирани“, смята Васил Евтимов.

Непоклатим Рилски спортист в Бургас

Най-добрият ни стрелец в лицето на Тихомир Желев се обади в 16.00 ч. и ми каза, че има температура. Няма как да накарам един състезател да играе, когато той не се чувства добре. 3/23 сме при стрелбата от тройката, няма как да спечелим срещу отбор като Рилски по този начин. Те имат най-доброто нападение в България“, каза още бившият национал.

Наистина съм радостен, че виждам публика по трибуните в нашата зала и че ни аплодира. Искам да продължим да работим. Сезонът е дълъг и след месец ще имаме представа къде точно ще бъдем. Имаме нови играчи, на път сме да привлечем ново попълнение до 1-2 дни. Всичко започва от тренировките“, смята Васил Евтимов.

Срещу Берое се играе трудно. Левски ги победиха с 26 точки, но това не значи нищо. Те по принцип играят силно срещу нас. Очаква ни тежък двубой, тъй като в Стара Загора се играе трудно. Имаме няколлко дни да се възстановим и да се завърнем на победния път“, завърши той.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани