11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаЕвролигата обмисля въвеждането на трейдове

Евролигата обмисля въвеждането на трейдове

Това може да се случи от следващия сезон

Евролигата може да прибегне до въвеждането на трейдове от следващия сезон. Предложението е на изпълнителния директор на Асоциацията на треньорите към най-силната клубна надпревара на Стария континент Горан Шашич. Самият той изразява загриженост относно уволненията на няколко наставници в последно време.

 

„Стигнахме до извода, че трябва да разпределим равномерно отговорността за резултатите на отборите. Ще работим с Евролигата и Асоциацията на играчите, за да въведем система, която да може да се прилага от следващия сезон, така че клубовете да могат да разменят баскетболисти“, обясни Горан Шашич пред „Медиан Спорт“.

Горан Шашич добави още, че от Асоциацията на треньорите са реагирали негативно на шумното уволнение на треньора Джанмарко Поцеко от АСВЕЛ, след което президентът на клуба Тони Паркър публично разкритикува работата на треньора.

Изявленията му след уволнението на треньора Поцеко не само засягат АСВЕЛ, но и повдигат въпроси относно вземането на решения. Това не е първият случай на подобно поведение от страна на Паркър. Той и преди е правил подобни забележки за бившия треньор Звездан Митрович„, казва още изпълнителният директор на Асоциацията на треньорите към Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани