14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Виждам добри сигнали

Васил Евтимов: Виждам добри сигнали

Надявам се да играем все по-добре с всеки изминал мач, коментира треньорът на Черноморец

Единственото положително е, че двата отбора изглеждаха по-добре отколкото от преди една седмица„, коментира треньорът на Черноморец Васил Евтимов след победата над Левски със 72:70 в контролна среща в София.

„Твърде е рано да се правят анализи. И двата отбора започнахме подготовка много късно, така че на този етап ми е трудно да направя анализ. Но наистина полезна контрола, защото искам да играем мачове. Ние след 9-10 дни имаме двубой в Европа. На този етап не мога да кажа дали сме готови или не. Трудна задача, но утре е играем още една контрола срещу ЦСКА. Надявам се да играем все по-добре с всеки изминал мач, но лошото е, че имаме само още една контрола. Нямаме много време„, коментира още той.

„Да, виждам добри сигнали. В момента аз наистина ги бутам да тичат и да влезем във формата, в която аз искам да бъдем. В момента се правят много тактически грешки, но това на този етап е нормално. Ние тренираме от 10 дни в пълен състав. Христо Захариев има лека контузия, той ще отсъства в следващите 2-3 дни, така че след като се завърне трябва да се напасне с другите. Виждам хубави неща, но има още страшно, страшно много работа да се свърши, защото не трябва да забравяме, че ние сме нов отбор„, продължи наставникът на бургазлии.

Попитан за съперниците в квалификациите на турнира ФИБА Къп – финландския Катая и шведския Борас Баскет, Васил Евтимов отговори:

На този етап не съм ги следил. Исках да минат контролите и от утре вече с Мишо Капитанов се насочваме към двата отбора. Ще наблегнем повече върху първия тим (Катая Баскет), защото искаме да спечелим. Една от причините да привлеча играчи от Швеция в лицето на Ладейриън Грифин и Травис Макконико е това, че те са играли в двете държави и мисля, че това ще бъде голям бонус за нас. За мен беше важно да имам състезатели, които са играли срещу тези отбори и се надявам да се класираме. Селекцията на този етап е такава, а по-нататък нищо не се знае. С нетърпение чакам включването на Христо Захариев, много съм щастлив, че е при нас.“

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани