8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Аз вярвам на моите играчи

Васил Евтимов: Аз вярвам на моите играчи

За да стигнем там, където искаме, трябва да се научим да побеждаваме като гост, добави наставникът на Черноморец

Миналият сезон Спартак ни елиминира, но през този сме по-класният отбор, имаме по-голяма ротация. Виждате, че когато мачовете са през 2-3 дни, е голям бонус, че имаме възможност да играем с повече хора от пейката. Този път не съм гонил играчи на от тренировка, те вече ме разбраха. Казах им, че за 20 години като играч, само веднъж са ме гонили от тренировка – в университета, Дийн Смит ме изгони и на следващата тренировка имаше кръв на паркета, щяхме да се избием. Те разбраха защо го направих„, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха над Спартак със 75:69 в мач от 1/4-финалите в НБЛ.

„Първият мач започна 15-0 за Спартак. Първият шамар беше гоненето, а вторият именно тази серия, след което се събудихме и започнахме да играем баскетбол. Спечелихме страшна битка. Нискорезултатен мач, за нас 75 точки са малко, но нашата цел бе те да не вкарат повече от 75 точки, защото в тяхната зала… Искам да поздравя всички от моя отбор, играхме здрава защита. Пазихме добре, с изключение на няколко микроситуации, които ще работим върху тях. Като цяло искам да отлича един играч – Симеон Лепичев. Неговото присъствие на паркета беше плюс 20. Той е 7/7 от стрелба и 2/3 от фаула. Едно от нещата, които ни помогнаха да спечелихме този двубой, са наказателните удари – бяхме 81%. Всеки един детайл се броеше“, допълни наставникът на бургазлии.

Бяхме в подобна ситуация и срещу ЦСКА по-рано този сезон, когато загубихме. На едно от прекъсванията казах на моите играчи, че вече сме били в тази ситуация и сме си научили урока. Те реагираха по много професионален начин, защото запазиха хладнокръвие и си свършиха работата. Пазим много добре за втори пореден мач, миналата среща ни беше най-добрата в дефанзивен план. Не мога да кажа, че мачът беше хубав, не съм фен на отбор, който играе през цялото време зона. Това не е съвременният баскетбол„, каза още бившият център.

„Рано или късно знаех, че Джордан Тъкър ще вкара решителните две тройки в края. До този момент имаше ужасен процент. Аз вярвам на моите играчи. В края той искаше топката да бъде в неговите ръце, той е 11/11 от линията за изпълнение на наказателни удари. Процентът му не е много висок, но във важните моменти той отбеляза две тройки и своите наказателни удари“, добави Васил Евтимов.

Знаехме, че ще победим Спартак. По-добрият отбор сме, просто трябваше да го направим в два поредни двубоя. Казах им, че не искам да играем трета среща с този тим. Откакто съм треньор, имам само една загуба срещу Спартак. Това се случи през ноември, когато отборът не беше още готов. Аз обичам да играя в зала „Балканстрой“. Атмосферата е прекрасна“, призна той.

Казах на моите играчи да се фокусират върху баскетбола и да не слушат това, което става извън паркета. Сега ще починем и ще се подготвяме за победителя от Рилски спортист и Академик Пловдив. Нямам претенции срещу кого ще играем. Ако срещнем Академик, ще имаме домакинско предимство. За да стигнем там, където искаме, трябва да се научим да побеждаваме като гост. Това беше първият тест, който издържахме. Ако играем с Рилски на полуфиналите, трябва да победим поне веднъж в неговата зала, за да се обърне домакинското предимство. Ние сме много опасни в Бургас и всички го знаят„, завърши Васил Евтимов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани