12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЧерноморец на полуфинал в НБЛ (видео)

Черноморец на полуфинал в НБЛ (видео)

Бургазлии взеха и втория мач от серията със Спартак след здрава битка в Плевен

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец се класира на полуфинал в НБЛ. Отборът на Васил Евтимов надви Спартак със 75:69 като гост и сложи край на спора в серията от 1/4-финалите в родния елит с 2-0 победи.

НАЙ-ДОБРИ: Джордан Тъкър отбеляза 23 точки за Черноморец плюс 5 борби. Георги Боянов добави 19 и 8 борби. Симеон Лепичев финишира с 16 точки и 5 борби. Мунис Туту бе близо до дабъл-дабъл – 8 и 10 асистенции. Макол Моайен овладя 11 борби.

Станимир Маринов бе най-резултатен за Спартак с 14 точки и 6 борби. Семаджи Хейнс-Джоунс остана с 12.

РАЗВИТИЕТО: Бургазлии бяха по-фокусирани в началото и поведоха с 13:6 чрез Джордан Тъкър и Симеон Лепичев. Плевенчани обаче отвърнаха чрез Николай Стоянов, Ивко Ивков, Семаджи Хейнс-Джоунс и Мартин Маринов за 19:18 в своя полза. Георги Боянов с два успешни наказателни удара фиксира 20:19 за Черноморец в края на първата част. През втория период нервите се настаниха на терена, а ниската резултатност се запази. Все пак кош на Брайс Нзи даде нова преднина на гостите за 33:29. Божидар Аврамов с далечен снаряд направи 36:35 за Спартак, но Макол Моайен върна жеста за 37:36.

След паузата надлъгването продължи преди Георги Боянов да отбележи за аванс от 5 точки в полза на „акулите“ – 53:48. Седариан Рейнс все пак остави надежди на Спартак след 50:53. В последната четвърт Мартин Маринов вдигна публиката в залата на крака за 56:55. Мунис Туту и Джордан Тъкър отново дадоха лидерството на гостите за 64:61. От другата страна Цветомир Чернокожев не сгреши за 63:64, но Черноморец реагира чрез Джордан Тъкър, Георги Боянов и Мунис Туту, за да си гарантира победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На полуфиналите Черноморец ще играе срещу победителя от Рилски/Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани