10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияГеорги Боянов: Победихме, защото искаме да сме заедно поне още 3-4 седмици

Георги Боянов: Победихме, защото искаме да сме заедно поне още 3-4 седмици

Атмосферата е най-добрата, която аз съм имал като играч и останалите също, сподели капитанът на Черноморец

Мачът бе изпълнен с напрежение. Публиката беше страхотна. Много технически грешки направихме, което остави двата отбора близо един до друг в резултата. Искам да кажа едно нещо – нашите фенове, които бяха малко, дойдоха от Бургас. Благодарни сме им, обичаме ги. За нас, победихме, защото искаме да сме заедно поне още 3-4 седмици. Цялата идея е, че момчетата искат да побеждават, защото ни е хубаво да сме заедно, защото атмосферата е най-добрата, която аз съм имал като играч и останалите също. Ние не искаме сезонът да свършва. Това бе причината да победим, разбира се и работата на треньорите“, сподели капитанът на Черноморец Георги Боянов след класирането на отбора си на полуфинал в НБЛ.

Преди мача треньорът ни каза, че ще бъде тежко, като за плейоф, защото публиката ще направи така, че да вдигне Спартак. Ментално ще бъде нещо, което не сме преживяли досега през сезона, защото това бе и гостуване. Ние го очаквахме това. За щастие успяхме да победим, добави крилото на бургазлии след успеха над Спартак със 75:69 в Плевен.

„За мен това също е страхотен опит. Разбира се, че подобни двубои носят самочувствие на младите играчи. Ние сме най-младият тим в елиминациите, защото нямаме играч над 30 години. Приятно е, това ни помага да сме много енергични и да оценяваме времето, в което сме заедно„, каза още 201-сантиметровият баскетболист, който се отчете с 19 точки и 8 борби.

„Не е имало отмъщение за миналата година, просто искахме да покажем, че играем страхотен баскетболи и все пак да постигнем това, за което работим цял сезон. Не сме целяли да си отмъстим, нямам против никой, нито към отбори, нито към играчи. Ние гледаме нашия тим. Разбира се, че защитата спечели тази серия. Ние можем да изиграем 40 и повече минути, като пазим преса и няма да се изморим“, допълни Георги Боянов.

„Нямам предпочитам съперник от серията между Рилски и Академик. Ще играем срещу който дойде. Първо, да видим полуфинала, после можем да мислим за друго“, завърши един от лидерите на „акулите“.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани