10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориИСТОРИЧЕСКО: Испания измести САЩ и стана №1 в света

ИСТОРИЧЕСКО: Испания измести САЩ и стана №1 в света

България е 48-ма в същата класация на ФИБА

За първи път в историята Испания излезе начело в класацията на ФИБА за националните отбори. Това стана факт след последното й обновление от днес.

„Ла Фурия“ измести от върха САЩ, които с години нямаха конкуренция. Селекцията на Серджо Скариоло може да се похвали с общо 758.6 точки в ранкинга, докато американците са със 757.5 точки и са втори. В Топ 5 са още тимове като Австралия, Аржентина и Франция.

Испания е настоящ световен и европейски шампион. В последните мачове от световните квалификации тимът си гарантира място и на шампионата на планетата догодина след две победи – съответно над Италия с 88:84 след продължение и над Нидерландия с 84:72.

В същата класация на ФИБА България заема 48-мо място сред националните отбори в света, както и 25-та позиция в зона Европа. Нашите имат общо 276 точки, като в двете си срещи от предквалификациите за Евробаскет 2025 през този месец загубиха съответно от Португалия със 78:88, но и победиха Кипър със 75:66.

Цялата класация можете да видите тук

Снимки: ФИБА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани