18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияСпартак подсили подкошието си с център, играл в Трепча (видео)

Спартак подсили подкошието си с център, играл в Трепча (видео)

Андрю Гордън ще носи екипа на плевенския клуб

Спартак добави още един чужденец към състава си за новия сезон. Любо Минчев ще разчита в Плевен и на американеца Андрю Гордън.

Роден е на 6 октомври 1997 г. Висок е 208 см. Играе на позиция 5. Завършва гимназия в Дънидин, САЩ, след което продължава продължава образованието си в Нортуест Флорида Стейт Колидж.

На колежанско ниво преминава още през университетите Западна Вирджиния и Луизиана Тех. Професионалната му кариера започва в косовския Трепча през 2021 г., където работи с Любо Минчев.

С тима от Митровица има Суперкупа в Лига Уника, 2 Купи на Косово и два сребърни медала в местния шампионат. Има и участие в квалификацията на ФИБА Къп през миналия сезон.

През 2022/2023 Андрю Гордън записва средно по 8.7 точки и 5 борби в общо 37 мача на Трепча във всички турнири.

Вижте го сами: 

Андрю Гордън е третият нов чужденец в редиците на Спартак след Джон’Ил Фъджет и Джулиън Люис. Освен това, в Плевен ще разчитат още на Констатин Тошков, Цветомир Чернокожев, Станимир Маринов, Денислав Вутев, Николай Стоянов и Ивко Ивков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани