12.9 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоЕвропаОлимпиакос остана без двама, но не се огъна пред Макаби в Белград...

Олимпиакос остана без двама, но не се огъна пред Макаби в Белград (видео)

Гръцкият гранд стопира серия от две поредни загуби в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Олимпиакос прекрати серия от две поредни загуби в Евролигата. Момчетата на Йоргос Барцокас повалиха Макаби Тел Авив след 79:74 при визитата си в Белград в среща от 8 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд е с баланс от 4-4 и заема осмо място в класирането, докато селекцията на Одед Каташ има в актива си 4 успеха и 3 поражения и е седми.

НАЙ-ДОБРИ: Томас Уолкъп (6 борби) и Алек Питърс (8 борби) се отчетоха с по 13 точки за Олимпиакос. С по 10 се разписаха Айзея Кенън и Мустафа Фал, като последният овладя и 6 борби.

Роман Соркин бе най-резултатен за Макаби Тел Авив с 16 точки. Тамир Блат вкара 13 плюс 6 асистенции. Джеймс Уеб и Хасиел Риверо останаха с по 10.

КЛЮЧЪТ: Гостите доминираха през втория период, за да излязат напред с 51:36 след едно полувреме. След паузата здравата защита на Макаби Тел Авив проработи, за да може тимът да сведе пасива под 10 точки в края на третия за 55:64. В последната четвърт финалният щурм на израелците даде резултат, а Джош Небо, Роман Соркин и Тамир Блат бяха точни за 72:74 1 минута преди края. Томас Уолкъп и Айзея Кенън обаче показаха хладнокръвие, а Олимпиакос издържа във финалните секунди.

И ОЩЕ: По време на двубоят „червено-белите“ останаха без Алек Питърс, който бе изгонен, както и без Найджъл Уилямс-Гос, който получи травма в подколянното сухожилие.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 ноември Олимпиакос ще играе у дома с Цървена Звезда, докато същият ден Макаби Тел Авив ще излезе срещу Фенербахче. 

СТАТИСТИКА ОТ МАКАБИ ТЕЛ АВИВ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани