14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориБългария издържа срещу Кипър в Никозия (видео)

България издържа срещу Кипър в Никозия (видео)

Tрети успех за националите в предварителните квалификации за Евробаскет 2025

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България се върна на победния път в предварителните квалификации за Евробаскет 2025. В Никозия отборът Росен Барчовски се справи с Кипър със 75:66 като гост в мач от група F на пресявките. „Лъвовете“ са с баланс от 3-1 в този поток, докато съперникът им е с 4 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов завърши с 14 точки и 6 борби за България. По 12 добавиха Чавдар Костов и Андрей Иванов, като последният грабна и 11 борби за дабъл-дабъл.

Симон Михаил и Никос Стилияну бяха най-добри за Кипър с по 16 точки, като вторият овладя и 6 борби. Филипос Тикас остана с 13.

РАЗВИТИЕТО: Националите започнаха със серия от 6-0, с което взеха водачеството и чрез Николай Стоянов, Чавдар Костов и Павлин Иванов излязоха напред с 16:8. През втория период нашите държаха лидерството, възползвайки се и от ниския процент в стрелбата от игра на домакините, и чрез Андрей Иванов и Николай Стоянов фиксираха 33:21 в своя полза след 20 минути игра.

След паузата преднината на „лъвовете“ нарасна до 20 точки след серия от 8-0, дело на Андрей Иванов, Чавдар Костов и Дейвид Кравиш, за 41:21. Кипър отговори чрез Филипос Тикас, Янис Пасиали, Симон Михаил и Никос Стилияну, за да сведе пасива си до 6 точки. Алекс Симеонов все пак поохлади ентусиазма на отбора от острова на Афродита с тройка за 57:48.

През последната четвърт Алекс Симеонов държаше България напред, но Кипър се доближи на 4 точки след успешни акции на Симон Михаил. Павлин Иванов с далечен снаряд направи 70:63 в полза на България, а от другата страна Никос Стилияну не трепна за 66:70. Последваха 5 успешни наказателни удара на Павлин Иванов и Деян Карамфилов за 75:66, което се оказа достатъчно за успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Последните два мача на България от предварителните квалификации ще бъдат в края на февруари догодина. Тогава представителният ни тим ще играе срещу Румъния като гост на 23 февруари, а три дни по-късно ще приеме Португалия.

СТАТИСТИКА ОТ КИПЪР – БЪЛГАРИЯ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани