17.8 C
София
събота, май 11, 2024
НачалоНационални отбориБорислава Христова: С много работа можем да постигнем много добри резултати

Борислава Христова: С много работа можем да постигнем много добри резултати

Излизаме в тези първи два мача за победа, допълва новият капитан на женския ни национален отбор

Новият капитан на женския ни национален отбор Борислава Христова е категорична, че е готова да помогне на по-младите баскетболистки. Самата тя добави, че пътят към добрите резултати минава през търпение и сериозна работа.

„Първо, искам да благодаря на треньорския щаб за доверието. За мен е чест и привилегия да съм капитан на женския национален тим на България. Разбира се, това идва с много отговорности, които съм готова да поема, да помогна и да поведа отбора към едно израстване от предишните години, да приобщим младите момичета и да се сработим по най-добрия начин. С много работа мисля, че можем да постигнем много добри резултати, както в тази квалификация, така и занапред“, сподели Борислава Христова.

„Всяко едно ново начало е трудно, няма магическа пръчка, но мисля, че с доста постоянство и със сериозна работа не само тези пет дни, в които сме заедно, но и занапред в клубните отбори и през лятото, смятам, че можем да сътворим нещо положително. Всички трябва да сме готови да поемем тази отговорност. Търпението и сериозната работа са много важни. Мисля, че този квалификационен прозорец ще ни даде яснота за бъдещето. Излизаме в тези първи два мача за победа, ще дадем всичко от себе си и ще си оставим сърцата на терена, това е гарантирано, както тук, така и в Словения. Занапред мисля, че гледаме доста позитивно и оптимистично“, допълва баскетболистката на румънския Сепси.

„С повечето от половината момичета се познаваме и сме играли заедно. Мисля, че новите, по-млади момичета са готови. Разбира се, има малко притеснение, което е нормално. Тук идва и моята задача, и на другите, които са играли в националния отбор – да приобщим тези момичета и да ги накараме да се чувстват комфортно. За момента всички са настроени абсолютно позитивно, има огромен хъс и дори нямам търпение да започнем да играем, да се сработим и мисля, че нещата ще се получат лека-полека„, смята Борислава Христова.

За България предстои участие в квалификациите за Евробаскет 2025. Първият мач на нашите момичета ще бъде на 9 ноември (четвъртък) от 19.00 ч. срещу Финландия в „Арена Самоков“. Другите съперници на тима ни в група B ще бъдат Унгария и Словения.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани