12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаКонстантин Тошков: Получи се доста здрава битка

Константин Тошков: Получи се доста здрава битка

Опитвам се да използвам шанса, който ми се дава, сподели гардът на Спартак

Да, това беше най-добрият ни мач от началото на сезона в турнира, но за жалост не успяхме да спечелим. Държахме се до първото полувремето, даже преди голямата почивка често повеждахме в резултата. Смятам, че се получи доста здрава битка, отношението на момчетата беше много сериозно. Показахме доста добра игра срещу такъв сериозен съперник„, сподели баскетболистът на Спартак Константин Тошков след загубата от литовския Ювентус Утена с 82:92 в среща от група А на Европейската северна лига.

„Още от началото, когато анализирахме играта на литовците, видяхме колко агресивно играят в защита. На агресията се отговаря с агресия. Мисля, че ние подходиме сериозно в дефанзивен план. Да, в края те вкараха няколко отворени стрелби и тежки шутове, заради което мачът се разви в тяхна полза“, добави гардът на плевенския тим, който има баланс от 0-3 в своя поток в надпреварата.

„Чувствам се добре, гледам да изпълнявам това, което треньорът иска от мен. Опитвам се да използвам шанса, който ми се дава и да се забавлявам на паркета, както и да давам всичко от себе си. Чувствах се много добре срещу гардовете на Ювентус, не бях изморен. Аз се радвам, когато играя срещу подобни баскетболисти, така че това е само плюс за мен„, допълни 186-сантиметровият играч на „синьо-белите“, който приключи с 10 точки в двубоя.

„Сериозните мачове започват през няколко дни. Януари ще бъде още по-тежък от тази гледна точка, но този турнир ще ни помогне много. Към момента се намираме в серия от четири поредни победи в НБЛ, така че това ще ни се отрази добре. Още не сме се запознали с играта на Бакен. Ще се подготвим по най-добрия начин. Не знам останалите момчета в какво физическо състояние са. Аз се чувствам добре и ще давам всичко от себе си, независимо дали всеки ден има мачове“, каза още Константин Тошков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани