Борислава Христова става капитан на женския ни национален отбор

Баскетболистката на румънския Сепси ще дебютира с лентата в европейската квалификация срещу Финландия на 9 ноември

315

Борислава Христова е новият капитан на женския ни национален отбор. Баскетболистката на румънския Сепси ще присъства на официалното представяне на новия селекционер на представителния ни отбор при дамите – Таня Гатева. Срещата с медиите, на която ще бъде уважена и президентът на БФБ Георги Глушков, ще се проведе на 6 ноември от 14.00 ч. в столичната зала „Триадица“.

Борислава Христова е част от националния отбор на България при участието му в квалификациите за последните две европейски първенства. Преди това тя преминава през всички формации при подрастващите, където редовно е сред най-добрите на шампионатите на Стария континент.

За България предстои участие в квалификациите за Евробаскет 2025. Първият мач на нашите момичета ще бъде на 9 ноември (четвъртък) от 19.00 ч. срещу Финландия в „Арена Самоков“. Другите съперници на тима ни в група B ще бъдат Унгария и Словения.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКБФБ
Предишна статияМайк Браун: Ситуацията с Везенков ми напомня на тази с Ману Джинобили
Следваща статияЛевски се присъедини към Черноморец на върха в НБЛ
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."