10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориГеорги Глушков: Надяваме се да се представим добре в предстоящите квалификации

Георги Глушков: Надяваме се да се представим добре в предстоящите квалификации

Бих искал много хора да дойдат в залата и да подкрепят отбора, каза още президентът на БФБ

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков присъства на пресконференцията, на която Таня Гатева бе представена официално като селекционер на женския ни национален отбор. Първият българин, играл в НБА като част от Финикс през 1985/1986, си пожела добро представяне в евроквалификациите, които стартират на 9 ноември от 19.00 ч. с домакинство на тима на Финландия в Самоков.

Надяваме се да се представим добре в предстоящите квалификации, тъй като съперниците в групата са много силни. На първо място, бих искал много хора да дойдат в залата и да подкрепят отбора, а момичетата да покажат борбен дух„, заяви Георги Глушков по време на срещата с медиите в София.

„Виждам 12 състезателки, които играят в чужди отбори. Ентусиазмът го има, но трябва много да се работи. В Самоков се прави една изключително красива и функционална зала с всичко необходимо и се надявам да можем да я използваме пълноценно. На първо място, слагам желанието за участие на тези, които не се състезават в България, като акцентирам на по-младите състезателки. Те трябва да се развиват, а отборът да добие опит„, добави президентът на родната централа.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани