11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАЛеброн Джеймс стана вторият най-добър реализатор в НБА (видео)

Леброн Джеймс стана вторият най-добър реализатор в НБА (видео)

Краля измести от второто място във вечната ранглиста Карл Малоун и вече има общо 36 947 точки в лигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лeброн Джеймс покори още един връх в забележителната си кариера в НБА. 4-кратният шампион в лигата се изкачи до второто място във вечната ранглиста на реализаторите в редовния сезон. Това се случи при загубата на неговия Лейкърс от Вашингтон със 119:127 като гости.

И ОЩЕ: 37-годишният баскетболист измести от втората позиция легендата Карл Малоун и вече има общо 36 947 точки в НБА. Краля имаше нужда от 19 точки, за да изравни двукратният носител на наградата MVP в най-силното първенство в света от 1997 и 1999 г, който има общо 36 928 точки. Леброн Джеймс вкара 38 точки в двубоя, като бе 16/29 при стрелбата си от игра, плюс 10 борби и 6 асистенции. Така пред него е само Карим Абдул-Джабар, който е лидер с общо 38 387 точки.

Винаги съм играл играта по начина, по който съм я играл през годините и тези неща просто се случиха органично. Просто излизам и играя играта по правилния начин. Надявам се да достигна върха в някакъв момент от кариерата си, но няма да мисля за това много„, сподели Леброн Джеймс.

НАЙ-ДОБРИ: След Джеймс сред най-добрите за Лейкърс се нареди Ръсел Уестбрук с 22 точки, 10 борби и 8 асистенции. Малик Монк добави 17. Кармело Антъни остана с 13 точки.

Кристапс Порзингис бе най-резултатен за Вашингтон с 27 точки и 5 асистенции. Кентавиъс Колдуел-Поуп оформи дабъл-дабъл – 18 и 10 борби. С по 17 точки приключиха Дени Авдия и Даниел Гафорд.

КЛЮЧЪТ: Уизърдс заличиха пасив от 16 точки, за да направят пълен обрат. Това се случи, след като тройка на Кристапс Порзингис изведе Вашингтон напред с 6 точки 38 секунди преди края. В следващата атака Леброн Джеймс пропусна и това бе всичко.

СТАТИСТИКА ОТ ВАШИНГТОН – ЛЕЙКЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани