10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияБалкан сложи край на втората фаза в НБЛ с победа

Балкан сложи край на втората фаза в НБЛ с победа

Силно първо включване за новото попълнение на ботевградчани Крисчън Джоунс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан приключи втория етап от редовния сезон в НБЛ с победа. Пред своята публика в „Арена Ботевград“ тимът на Небойша Видич наложи волята си над Академик Пловдив със 79:63 в отложен двубой от 13 кръг в шампионата при мъжете. Ботевградчани са с баланс от 14-4 и заемат второ място в класирането, докато селекцията на Йордан Янков има 8 успеха и 10 поражения за седма позиция.

И ОЩЕ: Дебют с екипа на Балкан направи Крисчън Джоунс, който се отчете с 15 точки, 4 борби, 3 асистенции и 1 открадната топка за 22 минути. От другата страна първи минути в родния елит за Академик изигра Ник Фулард, който остави срещу името си 8 точки, 4 борби и 2 асистенции за 18 минути. Дейшон Найт се завърна за бронзовия медалист в шампионата с 9 точки, 5 борби, 1 асистенция и открадната топка за 24 минути.

НАЙ-ДОБРИ: Амад Рори бе най-добър за Балкан с 20 точки. Станимир Маринов добави 12. Дивон Уошингтън приключи с 10 точки и 5 борби.

Васил Бачев бе най-резултатен за Академик Пловдив с 14 точки и 6 асистенции. Николай Николов остана с 13.

КЛЮЧЪТ: „Зелените“ стартираха ударно и на бърза ръка си осигуриха комфортен аванс от 15 точки за 23:8 след силна игра на Станимир Маринов, Амад Рори, Крисчън Джоунс и Дивон Уошингтън. До финалната сирена въпреки усилията на Васил Бачев и Николай Николов, Балкан не изпусна инициативата и стигна до победата с крайното 79:63.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 март Балкан ще гостува на Ямбол, а ден по-рано Академик Пловдив ще спори с Черноморец в Бургас.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани