9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Имаме си проблеми

Йордан Янков: Имаме си проблеми

Знаем къде са и сме в процес на решаването им, допълва наставникът на Академик

Категорично не смятам, че това е лицето на нашия отбор. Имаме си проблеми, знаем къде са и сме в процес на решаването им. Нашият тим е такъв, че разчита много на отборния баскетбол. С двете нови попълнения, които имаме, както и с нещата, които трябва да научат, наистина ще ни трябва една идея повече време. Имахме два откъса от мача, в които играхме много добре. Смятам, че в следващите срещи тези епизодични прояви ще се увеличават все повече и повече. Сигурен съм в това нещо. Не ме притеснява това, че в нападение не играем добре в момента. Знам, че в момента, в който имаме малко повече време за тренировки, за тактически указания и за доизясняване на нещата, ситуацията ще се оправи„, коментира наставникът на Академик Йордан Янков след загубата от Балкан с 63:79.

Балкан сложи край на втората фаза в НБЛ с победа

Не искам да се ангажирам с конкретен период от време относно интегрирането на Дейшон Найт и Никълъс Фулард. Надявам се да стане по-бързо. Ние не разчитаме на индивидуални прояви на играчите. Ние играем отборен баскетбол. Докато се научим с тези две нови попълнения да играем по този начин, може би ще имаме такъв тип мачове. Сега имаме малко повече време за подготовка преди двубоя с Черноморец, след това ще имаме също време за срещата с Берое, така че смятам, че ще покажем друго лице“, допълва треньорът на пловдивския тим, който заема седмо място в класирането с баланс от 8-10.

„Честно казано, нямам предпочитан съперник в жребия за 1/4-финалите в турнира за Купата на България. Миналата година играхме с Рилски спортист в първата фаза и загубихме с 6 точки. Мога да кажа, че се представихме най-добре срещу тях, защото след това те победиха своите съперници с по над 30 точки на полуфинала и на финала. Който и да ни се падне, ще се опитаме да се подготвим и да играем добър баскетбол“, завърши Йордан Янков.

 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани