10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияТони Дечев: Не се предадохме

Тони Дечев: Не се предадохме

Страхотна победа за нашия отбор, време беше да зарадваме хората в Ямбол, добави специалистът

Ключовото за тази победа беше това, че не се предадохме. Аз и преди това казах, че Ямбол играе толкова, колкото му позволят физическите възможности. В много от мачовете се стига до един период, в който свършат батериите и се предаваме. В тази среща този период го нямаше за наше огромно щастие. Имахме лошо начало, което след това ни коства енергия да се върнем. Както казах и преди срещата, зоновата защита, която бяхме подготвили, много ни помогна в този двубой, който можеше да приключи още през първото полувреме. Успяхме да изпълним игровия план, който имахме. Страхотна победа за нашия отбор, време беше да зарадваме хората в Ямбол, които обичат баскетбола и да ги накараме да идват в залата повече„, не скри удовлетворението си от успеха над Спартак с 83:83 треньорът на Ямбол Тони Дечев.

Аз всеки път търся причините за това да започваме слабо мачовете, но не мога да ги намеря. Правя опити да започваме с различни петици. Може би момчетата вярват по-малко, отколкото аз вярвам. Дарин Иванов е много важен играч за нашия тим. Когато успее да намери своя ритъм и да вкара точките, които търсим от него, той се превръща в жокер. Опитвам се да вкарам младите момчета, които трябва да горят в такива мачове. Може би понякога той страда от това нещо, но това е пътят, който сме поели и ще вървим по него“, допълни пред Max Sport наставникът на ямболии, които записаха втори победа в НБЛ през 2021/2022.

Нашият процент от тройката е изненадващо висок, въпреки че един от най-добрите ни стрелци Джеремая Пейдж бе 1/9 от тази позиция. Не знам как успяхме да реализираме толкова тройки, но те ни помогнаха страшно много. Ние не разполагаме с високи играчи, с които да играем под коша. Точно там имаме проблеми, Спартак спечели борбата под коша с 38-33, но успяхме да компенсираме с бърза атака, когато овладявахме борбата под нашия кош. Отбелязахме 25 точки от бързи атаки„, каза още Тони Дечев.

Смятам, че Ямбол все още не е намерил своя лидер. Това е процес на търсене, който става по време на тренировките и мачовете. Ние не можем да водим нормален тренировъчен процес, защото имаме трима ученици, които не могат винаги да участват в тренировките. Работим с група, съставена от 7 до 9 състезатели. Аз много вярвам в тренировъчния процес. Ако всички неща, които се случват на тренировките, започнат да се получават по време на срещите, ще намерим по-бързо себе си. Това е положението, опитваме се да оцеляваме. Трудна година за нашия тим, но има и моменти, в които малко да се усмихнем“, добави специалистът.
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани