9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков измъчи Монако в Евролигата (видео)

Александър Везенков измъчи Монако в Евролигата (видео)

Крилото остави на сметката на Олимпиакос 18 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Серията от два поредни успеха на Александър Везенков и Олимпиакос в Евролигата бе спряна. Българинът и тимът му паднаха от Монако със 72:92 като гости в мач от 31 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд е с баланс от 17-9 и е трети в класирането, докато съставът от Княжеството има 12 победи и 13 загуби за осма позиция.

Везенков блесна със забивка в Евролигата (видео)

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило и този път бе сред най-резултатните за Олимпиакос. Александър Везенков остави срещу името си в статистиката 18 точки, като бе 4/5 при стрелбата си от средно разстояние, 2/6 зад дъгата и 4/5 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, той се отчете с 2 борби, 2 асистенции и 1 чадър за 33 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги Мустафа Фал също вкара 18 точки плюс 6 борби. Тайлър Дорси добави 15.

Майк Джеймс бе над всички за Монако с 25 точки, от които 5 тройки. Дуейн Бейкън завърши с 15 и 5 борби. Парис Лий се прибра в съблекалнята с 13 точки и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и съотборниците му имаха крехко предимство след 10 минути игра за 22:19. Домакините обаче се вдигнаха през втория период и направиха серия от 11-0, за да стигнaт до 29:9 в него и да обърнат нещата в своя полза за 48:31 на почивката. До финалната сирена Монако не изпусна контрола над срещата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 25 март Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на АСВЕЛ, докато Монако ще има дуел с Баскония. 

СТАТИСТИКА ОТ МОНАКО – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани