11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаБалкан остава в група с три отбора във ФИБА Къп

Балкан остава в група с три отбора във ФИБА Къп

ФИБА с разяснение на ситуацията

Балкан остава в група с три отбора във ФИБА Къп. Това бе потвърдено официално от ръководството на надпреварата.

До този ситуация се стигна след оттеглянето на израелските тимове от ФИБА Къп. В групата на „зелените“ това бе Бней Ерцлия.

Ето и позицията на ФИБА: 

„На събранието си на 27 октомври 2023 година Изпълнителният комитет на ФИБА реши да даде възможност на отборите на Бней Ерцлия, Ирони Нес Циона и Апоел Галил Елион да продължат участието си във ФИБА Къп през 2023/2024. Условията не бяха приети от конкретните отбори в определения срок. Поради тази причина решението на ФИБА води до отмяна на всички мачове с участието на израелските клубове и съответно до тяхното оттегляне от ФИБА Къп за този сезон. 

Всички срещи с участието на тези три отбора ще бъдат премахнати от групи A, F и G и групите ще се играят от по три тима. 

Също така, за да се сравнят класиралите се на вторите места отбори след края на редовния сезон, според правилата на ФИБА, всички мачове срещу класиралите се на четвърто място отбори от останалите групи няма да бъдат взети под внимание.

Балкан е в група A на ФИБА Къп и се намира на върха в класирането с баланс от 2-0. На 15 ноември от 19.00 ч. шампионите ще приемат Алба Фехервар. Другият тим в този поток е Спортинг.

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани