12.1 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоЕвропаСъперник на Балкан напуска ФИБА Къп

Съперник на Балкан напуска ФИБА Къп

Бней Ерцлия, Ирони Нес Циона и Апоел Галил Елион отказват да участват в надпреварата

Един от съперниците на Балкан в група A на ФИБА Къп – Бней Ерцлия няма да играе в надпреварата този сезон. Тимът, заедно с останалите израелски състави Ирони Нес Циона и Апоел Галил Елион, се оттегля от турнира. Това става ясно от общо изявление на трите клуба.

Израелските отбори не приемат условията на ръководството на ФИБА Къп за мачове в Кипър. Едно от тях е да се проведат по три срещи от груповата фаза на острова на Афродита в периода от 6 до 17 ноември, като се играе по веднъж на седмица. Освен това, сред изискванията, поставени пред тимовете, е да пристигат на кипърска земя ден преди мачовете и да напускат страната ден след края на двубоите си.

От израелска страна уверяват, че са направили всичко възможно, за да може тимовете да продължат да играят във ФИБА Къп, като изразяват съжалението си от липсата на желание от страна на ФИБА да намери решение.

До тази ситуация се стигна, заради продължаващия военен конфликт между Израел и Хамас, който започна в началото на месеца.

ПрезGoogle
ИзточникBasketnews.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани