18.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаБалкан в редовния сезон, Рилски в квалификациите за ФИБА Къп

Балкан в редовния сезон, Рилски в квалификациите за ФИБА Къп

Жребият ще се тегли на 14 юли

Балкан ще намери място в редовния сезон на ФИБА Къп, докато Рилски спортист ще трябва да премине през фазата на квалификациите през новия сезон. Това обявиха от официалния сайт на втория по сила турнир, организиран от международната надпревара.

Първенецът в НБЛ от 2021/2022 се отказа от участие в Шампионската лига, но ще се възползва от възможността да играе в редовния сезон на ФИБА Къп. Участие в съответния етап ще вземат още 9 отбора. Това са Мехелн (Белгия), ХАКРО (Германия), Апоел Галил Елион (Израел), Бриндизи (Италия), Донар Грьонинген (Нидерландия), Анвил (Полша) Порто (Португалия), Орадея (Румъния) и Газиантеп (Турция).

Заявки за участие в редовния сезон на ФИБА Къп са подали още 19 отбора, които ще се пробват и в пресявките на Шампионската лига. Към този момент свободните места за тях са 18.

По този начин останалите четири квоти ще бъдат определени чрез квалификационни турнири. Сред участниците ще бъдат и самоковци, както и Трепча, където треньор е Любомир Минчев.

Самите надпревари ще се състоят от 27 до 30 септември, като в тях ще се включват общо 22 тима, които са разпределени в шест урни по 4 тима. 10 от тях ще влязат в турнирите директно на полуфиналите. Рилски е сред поставените, което означава, че ще почива в първия кръг.

Ето как са разпределени отборите в урните за квалификациите:

1 урна (поставени): Лайден (Нидерландия), Спортинг (Португалия), Капфенберг (Австрия), Рилски спортист (България);

2 урна (поставени) – Антверп Джайънтс (Белгия), Катая (Финландия), Сигал Прищина (Косово), Бешикташ (Турция);

3 урна (два поставени и два непоставени) – Апоел Хайфа (Израел), Шоле (Франция), Калев (Естония), АЕК Ларнака (Кипър);

4 урна (непоставени) – Крайова (Румъния), Слупск (Полша), Гьотинген (Германия), Арис (Гърция);

5 урна (непоставени) – Йонава (Литва), Улвс (Литва), Трепча (Косово), Ямтланд (Швеция);

6 урна (непоставени) – Цедевита Джуниър (Хърватия), Тор (Исландия);

В турнирите A и B отборите от 3-та урна ще се паднат срещу тези от 6-та, докато тези от 4-та ще бъдат изтеглени срещу тези от 5-та, за да бъдат формирани четвъртфиналите. В турнирите C и D поставените тимове ще се включат директно от полуфиналите.

Само победителите от турнирите в квалификацията ще си гарантират места в редовния сезон. Ако се освободят повече позиции от Шампионската лига, финалистите на отделните надпревари също ще получат шанс да играят в груповата фаза на ФИБА Къп.

Жребият ще бъде изтеглен на 14 юли (четвъртък) в Мюнхен.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани