15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориБългария не издържа в края срещу Полша при завръщането си в Дивизия...

България не издържа в края срещу Полша при завръщането си в Дивизия А (видео)

Националките до 20 г. стартираха със загуба на европейското в Унгария

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България се завърна в Дивизия А при жените до 20 г. В „Арена Шопрон“ на унгарска земя отборът на Лъчезар Коцев загуби от Полша със 75:90 в първия си мач от група Ц на европейското първенство в тази възраст.

НАЙ-ДОБРИ: Илияна Георгиева се отчете с 20 точки за България. Златка Маданкова добави 17. Ванина Василева се разписа с 13 точки, 6 борби и 6 асистенции.

Магдалена Шимкевич бе най-резултатна за Полша с 28 точки и 6 асистенции. Камила Борковска завърши с 20 и 7 борби. Вероника Пеховяк остави срещу името си 18 точки и 9 борби.

РАЗВИТИЕТО: През първото полувреме двата състава си размениха по една част, като първата бе за полякините след 24:17, докато втората бе взета от нашите момичета с 26:18. Това даде крехко предимство на 20-годишните националки след 20 минути за 43:42.

След паузата Полша повеждаше на няколко пъти, но тимът ни успяваше да изравни чрез Илияна Георгиева, Микаела Дамянова и Златка Маданкова. Все пак след 30 минути съперникът постави на таблото 63:60 в своя полза. В началото на последната четвърт Полша направи серия от 12-0, за да си осигури двуцифрена преднина и до края не изпусна лидерството.

И ОЩЕ: В групата на България са още Испания и Литва, а по-рано „Ла Фурия“ спечели с категоричното 80:40.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (9 юли) от 16.45 ч. националките до 20 г. ще излязат срещу Испания. 

СТАТИСТИКА ОТ ПОЛША 20 – БЪЛГАРИЯ 20

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани