9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориАлександър Гавалюгов в Идеалната петица на европейското в София

Александър Гавалюгов в Идеалната петица на европейското в София

Гардът бе награден от новия изпълнителен директор на БФБ Филип Виденов

Заслужено признание за силното си представяне на европейското за кадети получи Александър Гавалюгов. Баскетболистът на Балкан намери място в Идеалната петица на турнира в София, който приключи днес.

Четвърто място за кадетите на европейското в София (видео)

Александър Гавалюгов се нареди сред 5-тимата най-полезни състезатели в напреварата, в Дивизия Б, а компания му правят още Олави Сутела (Финландия), Юлиус Прайс (Швеция), Крисчън Андерсън и Иван Харченков (Германия). Те бяха наградени от новия изпълнителен директор на БФБ Филип Виденов.

16-годишният Гавалюгов се превърна в Реализатор №1 на европейското в столицата. Шампионът в НБЛ от миналия сезон със „зелените“ оставя срещу името си средно по 21.1 точки при успеваемост в стрелбата от игра 43.2%, както и 78.1% от линията за изпълнение на наказателни удари.

Александър Гавалюгов допълва сметката си със средни показатели от 3.4 точки и 5.1 борби в общо 7 мача на България. Националите до 16 г. завършиха на четвърто място в крайното класиране, след като загубиха срещата за бронза с 61:81 от Белгия.

Четвърто място за кадетите на европейското в София (видео)

Победител в турнира стана Германия след успех над Финландия със 100:72.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани