4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориЧетвърто място за кадетите на европейското в София (видео)

Четвърто място за кадетите на европейското в София (видео)

Националите до 16 г. не успяха в битката за бронза срещу Белгия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България завърши на четвърто място на европейското първенство за кадети, Дивизия Б, което се провежда в София. В столичната зала „Универсиада“ момчетата на Юлиян Аладжов отстъпиха на Белгия с 61:81 в двубоя за бронзовите отличия на турнира.

И ОЩЕ: Националите до 16 г. приключват участието си в надпреварата с 5 успеха и 2 поражeния. Това означава, че догодина тимът отново ще играе в Дивизия Б.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Гавалюгов завърши със 17 точки и 5 асистенции за България. Александър Жилев остана на крачка от дабъл-дабъл – 15 и 9 борби.

Терънс Кекенбош бе най-добър за Белгия с 18 точки. Фейе Талир вкара 16 плюс 8 борби и 11 асистенции. Елиот Енвионкпа също стигна до двойните показатели – 15 точки и 14 борби.

КЛЮЧЪТ: Белгийците овладяха подкошието, след като грабнаха общо 62 борби срещу 41 за националите до 16 г. Съперникът имаше повече и асистенции – 23 срещу 11 завършващи подавания за „лъвчетата“. Освен това, отборът на Питър Пас допусна и по-малко технически грешки – 14 срещу 23 за кадетите.

ОТ ТРИБУНИТЕ: В залата за мача бяха играчите на мъжкия национален отбор Дий Бост и Иван Алипиев, както и заместник-министърът на спорта Петър Георгиев.

СТАТИСТИКА ОТ БЕЛГИЯ 16 – БЪЛГАРИЯ 16

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани