6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориПърво поражение за кадетките на европейското в Подгорица (видео)

Първо поражение за кадетките на европейското в Подгорица (видео)

Националките до 16 г. не успяха срещу Турция

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за кадетки допусна първа загуба на европейското първенство, Дивизия Б, което се провежда в Черна гора. В Подгорица тимът на Таня Гатева претърпя поражение от Турция с 65:72 в мач от група B на турнира. Нашите са с баланс от 1-1 и са на трето място в своя поток.

НАЙ-ДОБРИ: Деница Манолова бе много полезна за България и оформи дабъл-дабъл – 25 точки и 11 борби. Моника Борисова добави 13, 6 борби и 6 асистенции.

Еслем Гюлер бе най-добра за Турция с 23 точки. Ася Юлкер реализира 11. Зейнеп Торемис остана с 10 точки.

РАЗВИТИЕТО: Националките до 16 г. си гарантираха водачеството след 10 минути, приключили при 26:15 в тяхна полза след серия 16-5. Във втория период кадетките отбелязаха едва 5 точки, а туркините се възползваха и обърнаха нещата в своя полза за 35:31 на голямата почивка.

След паузата нашите стигнаха до обрат за 40:38 чрез Елена Драгоева, Гергана Маданкова и Деница Манолова, но Турция не се отказа и си върна водачеството за 56:48. През последната четвърт въпреки опитите на нашите да се доближат, отборът от южната ни съседка стигна до успеха, воден от Еслем Гюлер.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 август (вторник) от 19.45 ч. кадетките ще спорят с Черна гора. 

СТАТИСТИКА ОТ ТУРЦИЯ 16 – БЪЛГАРИЯ 16

Вижте пълен запис на двубоя:

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани