11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБААлександър Везенков с нов личен рекорд в НБА (видео)

Александър Везенков с нов личен рекорд в НБА (видео)

И Клипърс видяха от първо лице какво може българина

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков изигра най-резултатния си мач в НБА до момента. Крилото наниза 13 точки за „кралете“ при загубата им от Лос Анджелис Клипърс със 117:131 в среща, която се проведе в „Голдън 1 сентър“. Това бе пето домакинско поражение за Кингс в лигата този сезон.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило обнови личния си рекорд в най-силното първенство в света, след като бе 5/7 при стрелбата си от игра, включително 3/5 от тройката. Освен това, Александър Везенков грабна и 5 борби за 24-те си минути на паркета, които си заслужи със страхотното си представяне срещу Голдън Стейт преди ден.

От неговите колеги ДиАрън Фокс се отчете с 40 точки, гарнирани с 5 борби. Малик Монк вкара 15.

Кауай Ленърд бе най-резултатен за Клипърс с 34 точки и 9 борби. Джеймс Хардън добави 26, 6 асистенции и 5 откраднати топки. Пол Джордж финишира с 19 точки и 7 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и Кингс допуснаха пасив от 25 точки в началото на третата част, като все пак успяха да го намалят до 101:113. Гостите отговориха със серия от 12-1, включително и успешни акции на Кауай Ленърд, за да си гарантират успеха, който е осми за тях в НБА през 2023/2024.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 декември Сакраменто на Александър Везенков ще гостува на Денвър, докато утре сутрин Клипърс ще играят с Голдън Стейт. 

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – КЛИПЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани