20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБААлександър Везенков: Ще отнеме време, но съм уверен в себе си (видео)

Александър Везенков: Ще отнеме време, но съм уверен в себе си (видео)

Първо трябва да покажеш на себе си, че си достоен, а след това на твоите съотборници, треньори и съперници, смята крилото на Сакраменто

Няма място за оправдания, защото всички отбори имат мачове в два поредни дни. Очевидно е, че бяхме изпразнени емоционално след обрата срещу Голдън Стейт, но трябва да поздравим Клипърс за страхотния мач. Позволихме им да стрелят 50% от тройката и не успяхме да приложим енергията, от която се нуждаехме. Изпитвахме трудности в нападение, особено през първото полувреме, просто трябва да играем по-добре, когато имаме поредица от мачове в рамките на няколко дни. Загубихме от Ню Орлиънс, загубихме и днес. Трябва да намерим начин да се подобрим, да изгледаме видеото от тази среща и да продължим към следващата„, заяви Александър Везенков след поражението на Сакраменто от Клипърс със 117:131 в НБА.

„Опитвам се да уча играта и отделните състезатели. Нека бъдем честни – никога няма да бъда супер защитник, но искам да бъда солиден и да помагам на отбора. Не искам да бъда ахилесова пета. Подобрявам се с всеки мач, но не искам да говоря само за себе си. Когато сме допуснали 131 точки, значи не сме играли добре в защита. Трябва да видим как да се подобрим“, добави крилото, който изнесе най-резултатния си мач в НБА с 13 точки за 24 минути.

Да не играеш заради треньорско решение е трудно за приемане за всеки играч. Приех го тежко, но отборът победи във въпросния мач, така че бях щастлив. Трябваше да остана готов. Имаме много широк състав с добри играчи и винаги трябва да съм готов. Чакам моя шанс и моята възможност, за да покажа, че мога да помогна на отбора. ДиАрън Фокс може да вкарва 40 точки във всяка среща. Когато обаче губиш, никой не го интересува индивидуалните статистики. Ние сме отбор, който иска да печели. Когато губим, дори някой да вкара 60 точки, няма значение. Може да попитате и самия него, ще ви отговори същото“, добави българина, който овладя и 5 борби на сметката срещу „ножиците“.

„Разликата тук е темпото на игра. Всеки играч на ниво Мач на звездите може да вкарва по 40-50 точки всяка вечер, но също така има и много талантливи баскетболисти на пейката на отборите. Във всяко предизвикателство всичко е ново. Първо трябва да покажеш на себе си, че си достоен, а след това на твоите съотборници, треньори и съперници. Ще отнеме време, но съм уверен в себе си. Смятам, че мога да помогна на отбора да печели„, казва още Спортист №1 на България за 2022 г.

„Клипърс не вярваха, че можем да се върнем в мача, защото не се влагахме и не пазехме. Вчерашният мач бе доста изтощителен, но ако искаш да си добър отбор, не трябва да имаш оправдания. Трябва да работиш здраво, да се учиш от грешките си и да продължаваш напред. Те са супер талантлив отбор, имат трима звездни играчи. Знам, че изпитваха колебания в началото, но няма как да изградиш тим за толкова кратко. Те ще намерят начин да са печеливши. Имат всичко необходимо, заради това и днес показаха, че са способни да играят силно. Въпросът е колко ще са постоянни и каква химия ще изградят помежду си”, завърши Александър Везенков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани