9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаАлександър Везенков се превърна в кошмар за Валенсия (видео)

Александър Везенков се превърна в кошмар за Валенсия (видео)

Играхме най-добрия си баскетбол този сезон, бе мнението на крилото на Олимпиакос, който наниза 19 точки на испанците в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос спечелиха за четвърти път в последните си пет мача в Евролигата. Българинът и тимът му укротиха Валенсия с 88:79 като гости в мач от 32 кръг в турнира на богатите. Гръцкият гранд е с баланс от 15-17 и е 12-ти, докато испанците са със 17 победи и 15 загуби и са 10-ти.

„Играхме най-добрия си баскетбол тoзи сезон, в продължение на три сезона. мачът продължава 40 минути, а ние Отидохме да платим за грешките си в последната част, но като цяло играхме добре. Не ме интересува, че не сме загубили тук, а фактът, че не успяхме да се класираме за плейофите“, заяви след двубоя Александър Везенков.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило не изневери на добрата си форма напоследък и бе над всички за Олимпикос. Националът отбеляза 19 точки, като бе 3/5 от средно разстояние, 3/8 зад дъгата и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари. На сметката си той остави още 6 борби и 2 асистенции за 29 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги Йоргос Принтезис се отчете с 18 точки и 6 борби. Октавиъс Елис добави 11.

Клемен Препелич бе най-добър за Валенсия с 12 точки. Фернандо Сан Еметерио остана с 11.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Александър Везенков и компания доминираха през по-голямата част от двубоя и след 30 минути водеха със 74:41. Олимпиакос удържа финалния щурм на съперника, реализирал 38 точки в последната част, и воден от българина и опита на Василис Спанулис стигна до успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 2 април Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на Реал Мадрид, а Валенсия ще играе с АЛБА Берлин.

СТАТИСТИКА ОТ ВАЛЕНСИЯ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани