10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияТони Дечев: Така няма да се получат нещата

Тони Дечев: Така няма да се получат нещата

Съжалявам, но даже вече не мога да кажа, че вървим напред, коментира наставникът на Балкан

Не е въпросът какво ще измисля аз, въпросът е в начина, по който започваме почти всички мачове, в които играем 20-25 минути от тях. Казах на момчетата в съблекалнята, че с такова отношение, такъв начин на борба на паркета, независимо от това дали е в нападение или зашита, няма как да спечелим. За съжаление това е само една от причините. Другите причини – загубили сме борбата, стреляме със слаб процент, всичко това го разбирам, но да нямаш от първата до последната минута концентрация за задачите, които имаш, да се опитваш по най-добрия начин да ги изпълняваш, да се бориш във всяка една секунда за всяка една топка по паркета, независимо под нашия или под чуждия кош, това не мога да го разбера. Всичко друго може да не ти върви, но да не показваш желание, отношение и отговорност към задачите, които всеки играч би трябвало да има и да ги изпълнява, това не го разбирам“, коментира играта на своя Балкан в София треньорът Тони Дечев. 

ЦСКА постави на колене шампиона Балкан

„Защитата не е променена, аз такава защита искам. Моите играчи просто в началото се опитват всеки път да пробват по лесния начин. По лесния начин не стават нещата. Става по трудния – с усилия, работа, тренировки, битка и отговорност. Не става – с дай да пробваме така, пък после като видим, че не става започваме да играем. Така няма да се получат нещата. Съжалявам, но даже вече не мога да кажа, че вървим напред. Съжалявам, че съм толкова емоционален, но нищо от това, което говорихме и тренирахме, днес не го видяхме на терена. Видяхме го за много кратки периоди в края, когато той вече беше извън контрол“, добави специалистът, чийто тим загуби от ЦСКА със 72:78. 

Не мога да си обясня каква е разликата в представянето от НБЛ и ФИБА Къп. Ние сме изиграли по две срещи в двата турнира. Как може за два мача в Европа и два в първенството да направиш някакъв генерален анализ?! Това е някак си несериозно, опитвам се да си обясня. Аз имам някакво мое обяснение, но не е моментът нито тук да го обяснявам на някого, нито да се оправдавам. Днес основният фактор беше желанието, отношението и начинът, по който играчите ми играха в отбрана в началото на двубоя. Цяло полувреме те не се сбиха за нито една топка. След това вече видяха, че мачът започна да отива в канала, го направиха, но понякога е късно и може би отборът, който повече иска, повече се бори, накрая наградата е за него„, допълва наставникът на шампионите. 

Най-важното нещо е всички да са здрави. Ако тренираме за европейските турнири по един начин, защото някой е контузен, там имаме и един играч, който ни помага. После в българското първенство него го няма. Идва някой, който не е готов да играе… Звучи като оправдание, но това са наистина неща, които се случват по време на тренировките. То няма и толкова време за тренировки, ако трябва да бъдем честни. Когато играем в сряда и в събота, просто трябва мъжко отношение, характер, стискане на зъби и в минутите, в които си на терена да си вършиш работата. Да може повече хора да влязат в игра, да има по-голяма ротация, за да може да си по-свеж за следващата тренировка и за следващия мач, който идва след два дни. Това е истината“, завърши Тони Дечев. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани