10.5 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоНБААлександър Везенков и Сакраменто се пребориха с Оклахома за първа победа в...

Александър Везенков и Сакраменто се пребориха с Оклахома за първа победа в новия турнир на НБА (видео)

Крилото остави на сметката на Кингс 6 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Сакраменто започнаха с победа участието си в новия турнир на НБА. Пред своята публика в „Голдън 1 сентър“ българинът и отборът му се наложиха над Оклахома със 105:98 в първия си мач от надпреварата.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се включи от пейката за Кингс и остана в игра 8 минути. В тях бившият играч на гръцкия гранд Олимпиакос отбеляза 6 точки плюс 1 борба и 1 открадната топка, като бе 2/3 при стрелбата си зад дъгата.

От неговите колеги Кевин Хюртер приключи с 28 точки и 9 борби. Кийгън Мъри вкара 24 в добавка към 11 борби. Домантас Сабонис оформи трипъл-дабъл – 17 точки, 13 борби и 13 асистенции, с което се изкачи до второто място във вечната ранглиста на клуба.

Шай Гилджъс-Александър бе над всички за Оклахома с 33 точки, 7 борби и 6 асистенции. Джейлън Уилямс се разписа с 14 и 5 борби. Джош Гиди остана с 13 точки и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: След като профука два големи аванса в първите три части от двубоя, Сакраменто започна последната с три поредни тройки, дело на Кийгън Мъри, Александър Везенков и Девън Мичъл, за да излезе напред с 84:73. Домакините водеха през целия мач и надиграха съперника под двата ринга, като грабнаха общо 52 срещу 38 борби, за да стигнат до победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 ноември от 5.00 ч. българско време Александър Везенков и Сакраменто ще излязат срещу Кливланд, докато два дни по-рано Оклахома ще гостува на Финикс. 

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – ОКЛАХОМА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани